Viktig Information

Från och med 2019-05-01 kommer vi att göra några ändringar när det gäller fiskekort, priser och status för Dacksjötjärn.

Om vi börjar med Dacksjötjärn som vi under flera år klassat som ”put and take” vatten och som vi då har satt i fisk i varannan vecka, kommer från och med 1 maj att klassas som övriga vatten. Detta är en åtgärd vi måste göra för att vi får inte tag på fisk i närområdet och har blivit tvingad att ta fisk långt nerifrån de mörka delarna av Hälsingland. Målsättningen är att samma mängd fisk ska sättas i på årsbasis, men det kommer inte att bli lika ofta utan varje enskild leverans blir större.

Vi kommer i och med denna ändring att bara ha ETT fiskekort för alla vatten och priset för detta blir 100 kronor för att dygnskort.

Årskort singel kommer att höjas från 600 kronor till 800 kronor samt att de så kallade barnfamiljekortet kommer att tas bort.

Årets pimpel

Solen strålade på de 280 som var med och tävlade i årets upplaga av den pimpeltävling som VI och Drakabergets skoterklubb arrangerade i lördags. Mängden fisk som drogs upp var stor, sedan kanske storleken på de vinnande fiskarna inte var de största vi varit med om……… Vi tackar alla som kom dit och så kör vi nästa år igen.

Pimpeltävling 2019 – Del 2

Nu har vi haft ett möte med Drakabergets SK och dragit upp lite riktlinjer och tider för årets marshändelse.
Lördagen den 23:e mars anordnar Drakabergets SK och Lidens Nedre F.V.O pimpeltävlig på Dacksjötjärn i Liden. Tävlingstid 10:00 – 13:00.
Pris för de 3 största fiskarna, gäller både vuxen och barnklassen.

1:a pris vuxenklass 3000 kr
1:a pris barnklass 1000 kr
Fångad fisk behålles av fiskaren efter invägning/tävlingens avslut och sista tid för invägning är 13:15.
Efter att tävlingen är klar och man har löst tävlingsavgift, kan man lugnt sitta kvar på tjärn för fortsatt fiske resten av dagen. Motorborr får användas och man får även borra hål innan startskottet går. Grillen kommer att gå för högtryck, så det kommer naturligtvis att finnas någon typ av mat till försäljning.

Skoterled finns fram till Dacksjötjärn, samt bilväg som BGT kommer att se till att den är snöfri, vilket vi tackar för.

Pris vuxen: 200 kr
Pris barn/ungdom t.o.m 15 år: 100 kr.

Kontakt: Börje Albersson 070-347 66

Pimpeltävling 2019

Nu är datumet för årets pimpeltävling spikat, lördagen den 23:e mars anordnar Drakabergets SK och Lidens Nedre F.V.O pimpeltävlig på Dacksjötjärn i Liden. Mer information om tävlingen kommer så fort vi har haft ett möte och bestämt detaljerna kring det hela. Vi syns och hörs.

Arbetshelg i Dacksjötjärn

Vi har haft en arbetshelg i Dacksjötjärn där vi har arbetat med röjsågar, spadar, krattor och en traktor. Det har rensats bort ogräs och buskar, parkeringar har jämnats till, grus har lagts på både ute på mark och inne i vindskydd. Handikappbryggans innersta sektion, som blev illa åtgången vid islossningen med tillhörande vårflod, har tagits upp på land och en renovering har påbörjades på lördagen och på söndag var bryggan åter i användbart skick.

2018 år pimpeltävling

Till årets pimpeltävling löste cirka 250 vuxna och 20 barn in sig för att göra upp om vem som skulle få den största fisken och vinnande ur denna drabbning klev Nora Staf, som fick upp en röding på hela 3.06. Förutom fisket så bjöd moder natur oss på ett strålande väder, kanske lite kallt på morgonen men det blev varmare framåt dagen. Nu laddar vi för nästa år igen…..

Klart för pimpeltävligen

Då ska allt vara klart inför pimpeln i morgon. Vägen och parkeringsytorna är skottade, en barack för den administrativa personalen är på plats, bryggan är åter igen skottad och hela tjärn är trampad och sladdad. Det är även lagts ner en massa jobb för att få till skoterlederna till Dacksjötjärn och dom är nu som ett dansgolv ?

Så nu hoppas vi att vädret blir bra, att ni får massor av fisk och en trevlig dag på tjärn. Välkommen.